Psykoterapeut

Psykoterapeut

By

Last updated at januari 15, 2020

Reviewers GoMentor

PsykoterapeutEn psykoterapeut er en profesjonell behandler som gjennom psykoterapeutiske samtaler hjelper mennesker med bl.a kriser, angst, depresjon, skilsmisse, seksuelle problemer og parforholdsproblemer. Det kan både skje i form av individuell terapi, parterapi og gruppeterapi, alt etter klientens behov og ønsker. Uansett bakgrunn og hvilken terapi man ønsker er det alltid en psykoterapeut som passer for deg og kan hjelpe de med å få tilbake livsgleden og balanse i hverdagen.

 

Hvordan foregår psykoterapi?

Psykoterapi er en vitenskapelig basert psykologisk behandlingsmetode og består av regelmessige samtaler i forløp av varierende lengde. Det er utviklet flere metoder som kroppsterapi, opplevelsesorientert terapi, jungiansk analyse, familieterapi, drømmeanalyse, gestaltterapi, tegneterapi, hypnoterapi, fobitrening, samlivsterapi (sexterapi), musikkterapi og transaksjonsanalyse. De fleste psykoterapeuter benytter flere enn en metode. Forløpet med psykoterapeuter varierer alt etter hvor ofte du har behov for å møtes eller snakke online.

 

Finn den rette psykoterapeuten

En psykoterapeut har ofte en grunnutdannelse inne helsevesenet som sykepleier, lege, psykolog, pedagog, fysioterapeut, prest, lærer eller ergoterapeut. Tittelen ’psykoterapeut’ er ubeskyttet og kan brukes av alle uansett utdannelse – derfor er det en god ide å undersøke om psykoterapeuten har gode anbefalinger, er medlem av en psykoterapeutforening eller fremstår profesjonell ut fra tekst og bilde. På den måten kan du lettere finne den rette terapeuten for deg, så du er sikker på at du er havnet i gode hender. Nederst på siden finner du en oversikt over psykoterapeuter på GoMentor.no eller du kan søke mer spesifikt til høyre ved å klikke på ’Finn ekspert’.  

 

Get help with Psykoterapeut

Nirvi Bennich Magnus Rösing Ingrid Marongiu Per Idström

Vi samarbetar medOm du eller någon annan är i fara eller har självmordstankar bör du inte använda GoMentor. Dessa telefonlinjer kan hjälpa dig med omedelbar assistans.