Positiv psykologi

Positiv psykologi

By

Last updated at januari 15, 2020

Reviewers GoMentor

Positiv psykologi Positiv psykologi er en nyere retning innenfor psykologi, hvor oppmerksomheten rettes mot psykologisk helse og velvære, fremfor mot psykisk lidelse og behandling. Sentralt i positiv psykologi står begreper som lykke, mestring, livskvalitet og optimisme. En grunnantakelse i positiv psykologi, er at de individene som fungerer godt, er optimistiske, tilfredse og lykkelige. Dersom du ønsker et mer positivt forhold til pyskisk helse og terapi, kan positiv psykologi være noe for deg. Det er nemlig bevist gjennom empiriske undersøkelser at mennesket trives bedre når man fokuserer på det positive i livet og slipper tak på bekymringer. Dette kan en av våre tilknyttede mentorer hjelpe deg med, slik at du kan oppleve en større grad av livsglede i hverdagen. 

Hvem kan ha utbytte av positiv psykologi?

Alt etter hvilke behov du har eller utfordringer du står ovenfor, kan positiv psykologi være til nytte for deg. Alle kan dog få et visst utbytte av denne metoden, da den tilfører en positivt tankegang til ditt liv i form av noen redskaper du kan ta i bruk i din hverdag. Disse redskapene kan hjelpe deg i hverdagen, i dine relasjoner, i parforholdet, familielivet eller i din karriere. Det kan gi deg et overskudd til de gjøremålene du normalt ikke har orket. Dette skaper både en mer tilfredsstillende tilværelese for deg selv, men det vil også smitte over på dine omgivelser. Dog er det primært personer med psykiske lidelser slik som angst eller depresjon, personer meg lav selvverd eller de som i høy grad er preget av pessimsime, som vil ha spesielt utbytte av denne metoden.

Få mer livsglede med positiv psykologi

Uansett om du er interessert i en mer positiv tilværelse, eller om du sliter med en pyskisk lidelse, er positiv psykologi å anbefale. Hos GoMentor har vi en lang rekke tilknyttede mentorer, herunder psykologer, psykoterapeuter og coaches, som tilbyr terapi og coaching med en positiv psykologisk tilnærming. Det er mulig å avtale en eller flere samtaler med din mentor ved et personlig fremmøte, hvor dere selv avtaler tid og sted. Utover dette tilbyr de, gjennom GoMentor sin platform, online terapi og coaching så du kan få hjelp uansett hvor du er. 


Finn din mentor i dag i listen under eller søk mer spesifikt via 'Find ekspert'-knappen til høyre. 

Get help with Positiv psykologi

Nirvi Bennich Magnus Rösing Ingrid Marongiu Per Idström

Get help with Positiv psykologi

Nirvi Bennich Magnus Rösing Ingrid Marongiu Per Idström
Try GoMentor 24/7 at half price

Positiv psykologi

Vi samarbetar medOm du eller någon annan är i fara eller har självmordstankar bör du inte använda GoMentor. Dessa telefonlinjer kan hjälpa dig med omedelbar assistans.