Blogs

Terapi? Coachning?

Written 9/3/2019 12:04:52 PM by Sandra Ripheden - Coach

Vad är egentligen vitsen med att gå i terapi eller hos en coach? Det räcker väl att prata med sina vänner om sina problem, eller?

Ja riktigt så enkelt är det kanske inte riktigt. Att gå i terapi eller någon form av coachning behöver man inte ha en psykisk ohälsa för att göra. Ibland kanske man bara vill ha hjälp att ändra ett vitt mönster i livet eller skapa en ny god vana. Ibland kanske man rent av behöver någon att bara prata av sig med som inte känner dig som dina vänner och familjemedlemmar gör. Då kan det vara bra med tex coachning. 

Vanligtvis tänker vi ju terapisessioner med att personen sitter och gråter och är helt förstörd hos sin terapeut. Hela livet rasar samman och hjärnskrynklaren försöker göra allt för att komma in i ditt huvud. Men come on? Är det så verkligen? Inte riktigt. Många av mina klienter brukar skratta under våra samtal och tillsammans hittar vi det som gör just dig glad. Självklart förekommer även gråt och skrik men det är inte på den nivån som många tror. 

Min personliga åsikt är att alla människor nog skulle må bra av att gå i terapi ibland. Kanske skulle man ha det som friskvård på sin arbetsplats? 

När jag var sjuk sista gången orkade inte jag ta mig iväg till en psykolog eller terapeut, jag hade då en över nätet. Precis så vill jag nu med min erfarenhet och kunskap som samtalsterapeut hjälpa alla er andra där ute. Vi har fantastiska erbjudanden på GoMentor som inte kostar särskilt mycket där du kan befinna dig precis vart du vill för att ha dina terapisamtal. Visst är det bra? Det var åtminstone därför som jag valde att bli en del av GoMentor. 

Inför nästa blogginlägg vore det kul om ni ger mig ett ämne som ni vill att jag ska skriva om. Detta kan ni göra via tex Instagram.

Allt gott!

If you or another person have suicidal thoughts or are in some way a hazard to your own health, then you should not use GoMentor.These resources can help you with immediate assistance.